Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Условия за връщане

Условия за връщане

 

УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ И РЕКЛАМАЦИИ

 

 

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАВА, ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ

Потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

14-дневният срок започва да тече от датата на:

  • сключване на договора – при договор за услуги;
  • приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка.

 

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ, НА КАКВИ УСЛОВИЯ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ВРЪЩАНИЯТ ПРОДУКТ

 

● Да е запазена оригиналната опаковка и пълната окомплектовка на продукта.

● Имате право да тествате закупения продукт и да се уверите, че отговаря на очакванията Ви, но сте задължени да го пазите в безупречно състояние и вид. Върнатия продукт трябва да бъде без следи от употреба, без драскотини, без следи от удари и с всички защитни покрития, които продукта е имал при получаването му.

● Оригиналната опаковка, всички книжки и документи, вкл. документите за собственост, трябва да са здрави, да не са надраскани или повредени.

● При закупуване на няколко идентични продукта се позволява връщане на само 1 брой разопакован продукт. Останалите ще бъдат приети само и единствено, ако всички кутии/опаковки са запечатани и не е повредена тяхната цялост.

● Транспортните разходи за връщането на продукта се поемат от Вас.

 

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ КОИ ПРОДУКТИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ

 

● Всякакъв вид слушалки, които се поставят в ушния канал и са били разпечатани;

● Принтери и всякакъв вид печатащи устройства, ако консумативите им са били разпечатани;

● Електроуреди от категория "Грижа за Вас" (епилатори, самобръсначки и др.)

● Електроуреди от категории "Кухненски уреди" и "Уреди за дома", които имат следи от употреба;

● Специални поръчки - поръчка за стока, която не е налична в склада на PrintControl.bg и ще бъде поръчана специално за Вас. Ще Ви уведоми предварително, че стоката е специална поръчка и за нея не важат условията за връщане;

●  Заплатени суми за услуги, които вече са консумирани - ремонт, инсталация на софтуер, сключени застраховки на техниката, закупени допълнителни гаранции;

● Транспортни разходи, такси при плащане и наложен платеж (при връщане на техника не се възстановяват разходите за транспорт, такси при плащане или наложен платеж, заплатени от Вас по време на покупката);

● Стоки, които не са в оригиналната си опаковка или липсват части от нея, както и наранен, изтрит или скъсан сериен номер и/или гаранционна лепенка;

● Стока с лош вид и видими следи от употреба - драскотини по корпуса, клавиатурата, екрана, зарядни и др. драскотини;

● Видео и aудио записи, компютърни програми, игри и друг вид софтуер, които се предлагат в дигитален формат (на CD, DVD, download, кодове за активация и т.н.);

● Консумативи (батерии, тонери, канцеларски материали и др), чийто опаковки са били разпечатани;

● Лаптопи и компютри с предварително инсталирана операционна система, ако същата е била изтрита и заменена с друга;

● Лаптопи Toshiba с регистрирана гаранция "No matter what" и "Reliability", Лаптопи Asus с регистрирана гаранция "Reliability";

● Стоки ​с регистрирани оригинални гаранции в системата на производителя;

● Продукти, на които е била сменена операционната система или други програми, които са присъствали при доставката на продукта;

● Оборудване, защитено от пароли, въведени от потребителя или конфигурирани по поръчка за потребителски акаунти, което предотвратява привеждане на устройството към първоначалното му софтуерно състояние;

 

 

 

ПРЕГЛЕД НА СТОКАТА. РЕКЛАМАЦИИ

При получаването на стоката купувачът е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като купувачът губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП (само за потребители) и/или съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция.

Гаранцията е валидна само за производствени дефекти и несъответствия, съществуващи при доставянето на стоката и появили се при нормална експлоатация, на територията на Република България. Гаранцията отпада и клиентът заплаща стойността на ремонта (като може да бъде отказано сервизно обслужване) в случаи на повреди причинени от:

- Неправилна употреба и/или неправилно съхранение.

- Нарушена цялост на гаранционните стикери.

- Идентификационният номер на продукта (IMEI-номер), серийният номер или дата-кодът, ако има такива, са били премахнати, заличени, увредени или са нечетими по какъвто и да е начин.

- Изпускане, удар, приложен натиск, разляти течности.

- Опит за поправка от неоторизирани лица или фирми.

- Използване на зарядни у-ва, батерии и периферни у-ва, различни от приложените в комплекта.

- Неизправности в електрическата мрежа, неправилно включване в електрозахранването, екстремни условия на околната среда или на бързи промени на тези условия, природни бедствия и други форсмажорни обстоятелства.

 Доставчикът не отговаря за изгубени данни вследствие на извършения ремонт. Ползвателят се задължава собственоръчно да направи копие на данните си, съхранявани в предявения от него за рекламация продукт, преди да предяви рекламацията.

 

XVI. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Ползвателят и Доставчикът в сайта на ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН се задължават да защитават взаимно своите права и законни интереси, както и да пазят търговските си тайни, станали тяхно достояние в процеса на изпълнение договора и тези общи условия.

Ползвателят и Доставчикът се задължават по време и след изтичане на периода на договора да не правят публично достояние писмена или устна кореспонденция проведена между тях. За публично достояние може да се смята публикуването на кореспонденция в печатни и електронни медии, интернет форуми, лични или публични уеб сайтове и др.

В случай на противоречие между тези общи условия и уговорки в специален договор между Доставчика в сайта на ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН и Ползвателя, с предимство се прилагат клаузите на специалния договор.

Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия няма да води до недействителност на целия договор.

За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.

Всички спорове между страните ще бъдат разрешавани от компетентния съд или Комисия за защита на потребителите.

Настоящите общи условия влизат в сила за всички Ползватели на 12.08.2022  г.

 

 

Моля ползвайте този формуляр, за да поискате рекламация или изтеглете заявление от тук:

Полетата с * са задължителни.